torstai 7. marraskuuta 2013

Syksyn viimeinen uinti ja kenno-ongelma Nikonissa


klikkaa kuva suuremmaksi
Aku syksyn viimeisellä uinnilla Pyhäjärvessä viikko sitten. Ensi kesänä seuraavan kerran. Jännä juttu miten koira osaa ilmaista, milloin haluaa uimaan. Askel suuntaa vakaasti kohti järveä viileämmälläkin ilmalla.

Kamera on pitkään odottanut puhdistukseen pääsyä ja nyt vasta arvasin toimittaa sen huoltoon, kun arvelin ettei olisi hienoja kuvausilmoja. Toivottavasti siitä saadaan puhdistettua pilvimäiset pilkut, mitkä näkyivät joistakin kuvista vasta nyt, kun hankin kesällä paremman linssin. Huoh, toivottavasti onnistuu.

.. Jas-huolto kysyy, tehdäänkö huolto: kennon vaihto, työt ja postikulut yht. 499€?
Ei tehdä, tuolla saa jo hyvää kiilaa uuden kameran ostamiseen.
Vajaa neljä vuotta vanha kamera ja "kenno vaurioitunut pahasti keskeltä". Miten ihmeessä tämä on mahdollista? Kamera ei ole ollut ilman objektiivia kuin hetken, kun olen toisen vaihtanut ja muuten säilyttänyt kameraa laukussa. Kamera toki oli esittelykamera, mutta tuskin sitä liikkeessäkään oli avoinaisena ilman objektiivia pidetty. Sen kyllä opin, että en enää ikinä osta edes esittelykäytössä ollut kameraa, vaan uuden jos ostamassa olen.
Pilkut olivat havaittavissa jo kaksi vuotta sitten, kun kamerakurssilla vetäjä puhdisti kameran jollakin ohjelmalla. Ihmetteli vain, mitä ne mahtoivat olla, kuin nokea, hän sanoi.
Nyt vain toivon, ettei kenno ole huonommassa kunnossa kuin lähettäessäni sen huoltoon. Käypäsiä kuviahan kameralla kuitenkin sai otettua ja pilkut näkyivät vain joissakin kuvissa.

2 kommenttia:

  1. Ihana kuva! Tämä toi hymyn huulille, toinen niin tarmokkaana viileässä vedessä!

    VastaaPoista
  2. Beautiful photo!
    Greetings, RW & SK

    VastaaPoista